top of page
IMG_4713_edited.jpg

Klas1

Scoren in Retail:
Bouw een sterk winkelconcept

graficsh-04.png

Waarom moeten klanten bij jou binnenstappen? Wat maakt jouw winkel uniek en onmisbaar? Welke klanten wil je juist aantrekken? Hoe kan je met een sterk winkelconcept je verkoop optimaliseren?

Het antwoord op deze vragen zal het succes van jouw winkel bepalen. Nog sterker: het juist definiëren van je concept vormt het eerste fundament van je zaak

Eerst en vooral voor jezelf, maar ook om dit duidelijk naar het juiste doelpubliek te communiceren.

In deze klas leer jij een sterk winkelconcept neer zetten.
We gaan aan de slag met de fysieke fundamenten van je winkel die jouw zaak kunnen maken of kraken.

Van een slimme inrichting, een sprekende etalage, sterke interne communicatie, plaatsing van je service elementen zoals kassa en paskamers tot alle details.

Jij wil een uniek en sterk winkelconcept neer zetten? Jouw zaak als de 'talk of the town'?
Een winkel gemaakt voor een langdurige en succesvolle verkoop?
Dan is deze klas echt iets voor jou!

Schrijf je NU In voor deze klas.
21/02 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

Je bent niet alleen!

Onderneemster Ina De Quint van Captain Cork leerde het belang van deze basisprincipes met vallen en opstaan. Ze moest maar liefst 3 winkels openen en 2 opnieuw sluiten voor haar winkelconcept een "schot in de roos" was.

 

Openhartig vertelt ze over haar opening van een groot en prachtig winkelpand op een A locatie dat slecht afliep. Ze moest de deuren van de winkel na amper 2 maanden opnieuw sluiten en deed een verlies van 30000 euro. 


Ze deelt haar ervaringen en belangrijkste "learned lessons' zodat jij deze niet zelf hoeft te maken en onmiddellijk kan gaan voor een succesverhaal.

InaDeQuint-web(21)_edited.jpg

Schrijf je NU In voor deze klas.
 21/02 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

InaDeQuint-web(35).jpg
Van idee tot concept

Aan de hand van een inspirerende presentatie met verschillende voorbeelden wordt een structuur aangereikt om van je idee een sterk winkelconcept te maken. Naast de theorie worden er doorheen dit eerste deel van de les ook korte oefeningen gegeven, om je op die manier ook meteen concreet te laten stilstaan bij jouw winkelconcept.
Concreet wordt er in dit eerste deel ingegaan op:
•   het definiëren van je onderscheidend vermogen (klantenbelofte)
•   het bepalen van je klantenprofielen (personas)
•   het creëren van de juiste winkelbeleving
•   het referentiekader voor alle beslissingen voor je winkel

Van concept tot fysieke winkel

Het uitgeschreven winkelconcept dient als blauwdruk voor het uitwerken van je fysieke winkel. In het tweede deel van de les gaan we in op de fysieke fundamenten van je winkel. Door middel van een presentatie met goede – maar soms ook slechte – voorbeelden wordt geïllustreerd hoe je zelf aan de slag kan gaan om de 8 fysieke fundamenten van je winkel juist op te bouwen:

  • Je gevel & je etalage (stopkracht, aantrekkingskracht en imago)

  • De eerste indruk van je winkel (zorgen dat passanten binnenstappen)

  • De structuur van je winkel (vlekkenplan, intuïtief winkelparcours, zichtlijnen)

  • Je competentie (producten en diensten valoriseren)

  • Je communicatie (instore communicatie en dialoog met je klant)

  • Je service elementen (kassa, paskamer, kinderhoek,…)

  • Je signatuur (je vormgeving in functie van je winkelconcept)

  • De details (kunnen een zaak maken of kraken)

Door praktische en korte oefeningen kan je onmiddellijk de werkpunten voor jouw winkel detecteren en na denken over opportuniteiten voor het uitwerken of verbeteren van je winkel.

Schrijf je NU In voor deze klas. 21/02 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

Over de expert:  Steven Bollé

Steven Bollé is retailexpert met 30 jaar ervaring in het ontwerpen en verbeteren van winkels. Gestart als retail designer groeide hij binnen verschillende Belgische bureau’s door tot strategisch en creatief verantwoordelijke, en werkte hij mee aan het succes van merken zoals AS Adventure, Proximus, Randstad, E5 Mode, Fun, Ava, Veritas, Juttu,…

In 2015 nam hij de beslissing om freelancer te worden en zich meer te gaan richten naar de zelfstandige winkelier. Hij wilde de ervaring en kennis die hij gedurende 24 jaar bij meer dan 60 grote winkelmerken had opgedaan, met hen delen. Sindsdien heeft hij reeds honderden ondernemers begeleid en geïnspireerd.

 

In eerste instantie gebruikt Steven zijn creativiteit en ervaring om winkeliers tips en advies te geven om zelf aan de slag te gaan met het optimaliseren van hun winkel en zo de verkoop te verhogen. Er wordt hands-on advies gegeven voor haalbare ingrepen die meteen veel impact hebben en tot een meetbaar resultaat leiden.

Daarnaast ontwerpt Steven nog steeds winkelconcepten, geeft hij lezingen en organiseert hij inspiratietrips naar steden in binnen- en buitenland.

 

Grijp nu je kans om morgen al aan de slag te gaan met concrete tips en actiepunten voor jouw winkelconcept. Schrijf je nu in, plaatsen beperkt.

Steven Bollé.jpeg

Schrijf je NU In voor deze klas.

21/02 -  Fosbury & Sons Antwerpen -

van 12 tot 16 uur 

Prijzen exclusief BTW

Uniek aanbod voor jou:
Per Klas heb jij de kans om in te stappen in een diepgaand Retail traject van maar liefst 4 intensieve sessies over dit thema met de expert. 3 sessie worden online gegeven, 1 sessie is een fysieke bijeenkomst met catering en netwerkmoment. Tijdens deze sessie zoom je helemaal in op dit thema en dit specifiek voor jouw business, product en unieke retailverhaal.

bottom of page