top of page
IMG_0175_edited.jpg

Klas4

Scoren in Retail:
Maak naam en faam met jouw merk!

graficsh-04.png

Hoe bouw je een merk op? Hoe maak je van jouw prachtige business een sterk merk?

Hoe bouw je sterke merkassociaties op? Hoe zorg je er voor dat mensen gepassioneerd geraken door jouw product en het door mond-tot-mondreclame delen. Hoe maak je van je klanten en volgers echte fans en ambassadeurs?

De retailwereld is dynamischer en volatieler dan ooit. De lat wordt voor retailers en merken steeds hoger gelegd en de verwachtingen van de consument zijn steeds in beweging en nog maar moeilijk te voorspellen.

Als retailer moet je van alle markten thuis zijn: snelheid, razend snel aanpassingsvermogen, innovatief, flexibel en een hoog lerend vermogen hebben. Gewoon ‘mee doen’ is niet meer aan de orde. Het is excelleren om te overleven.

 

In deze klas leer jij om met je product een succesvolle business te creëren met een spraakmakend merkverhaal vanuit een sterke merkidentiteit en bijhorende klantbeleving.

Verwachtingen van de consument zijn continu in beweging en de lat wordt voor retailers en merken op alle fronten steeds hoger gelegd. Retail is een spel waarin snelheid, adaptiviteit, lerend vermogen en excelleren een hoofdrol spelen.

Maar hoe kun je als retailer of merk in de toekomst blijven winnen?
Juist in deze uitdagende tijd is het cruciaal om het spel goed te begrijpen.

Schrijf je NU In voor deze klas.
06/06 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

Ga aan de slag met

Branding is veel meer dan je visuele identiteit. Het overstijgt je producten en diensten. Je branding bepaalt wie je bent.

 • Merkidentiteit: hoe kan je ervoor zorgen dat je precies weet waarvoor je staat en het onderscheid maakt?
   

 • Merkverhaal: hoe zorg je voor een onweerstaanbaar merkverhaal dat je klanten en andere stakeholders enthousiast verder vertellen?
   

 • Merkstrategie: hoe positioneer je je in de markt met de onderbouwde strategische keuzes?
   

 • Merkbeleving: hoe wek je bij elk klantencontact met je merk het juiste gevoel op?
   

 • Stem je branding, communicatie en beleving op elkaar af tot 1 sterk verhaal.

Zet je klanten centraal en leer hoe je met een zeer grondige kennis van je klanten een sterk merk in de markt kan zetten.

IMG_0720.jpg

Schrijf je NU In voor deze klas.
06/06 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

IMG_0910.jpg
Ontdek
 • Waarom mensen wel of niet klant bij je worden?

 • Wat hen blij maakt of net frustreert?

 • Welke emotionele, rationele en irrationele prikkels doen hen overstag gaan?

  Ga naar huis met een duidelijke positionering en visie zodat je een sterk merk kan uitbouwen. Waarom doe je wat je doet?

  Merken met een sterke ‘why’ groeien aanzienlijk sneller en kennen een duurzamer bestaan dan merken zonder een duidelijke purpose.

Neem volgende lessen mee uit deze waardevolle klas:

 • Hoe bepaal je het waarom van je merk?

 • Hoe creëer je je eigen niche?

 • Hoe zorg je voor duidelijke focus en doelen voor jouw merk?

 

Een mooi product is al lang niet meer voldoende om een succesvol merk op de markt te zetten. Klantenbeleving is zo veel belangrijker en overstijgt zelfs de prijs van je producten.

Jij moet zorgen voor een optimale klantenbeleving doorheen de volledige klantenreis en die begint lang voor de eerste aankoop zich aandient. De echte klantenervaring start zelfs pas na de aankoop.

Hoe maak jij van je klanten echte fans en ambassadeurs die meer en op regelmatige basis geld bij jou uitgeven en je merkverhaal enthousiast verder vertellen.  

 

Schrijf je NU In voor deze klas.06/06 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

Wat neem je mee na deze waardevolle klas?  
 • Een merkidentiteit maken die je DNA consequent en consistent uitstraalt
   

 • Een merkverhaal creëren waarmee je het onderscheid maakt ten opzichte van anderen
   

 • Een gepaste merkstrategie ontwikkelen of optimaliseren
   

 • Die strategie vertalen naar een authentieke klantbeleving
   

 • Zintuiglijke en psychologische beïnvloedingstechnieken
   

 • Je klanten converteren naar trouwe fans van je merk

Over de expert:  Katlijn Voordeckers

Katlijn Voordeckers studeerde in 1995 af aan de Universiteit Hasselt als master in de toegepaste economische wetenschappen met specialisatie dienstenmanagement. Ze is sinds 2011 bestuurder van Opmerkelijk, een agency & academy gespecialiseerd in branding, communication & customer experience met een vast team van vier personen dat daarnaast goed is omringd door gedreven freelancers.

Met haar ruime ervaring als kmo-adviseur in de banksector en jarenlange expertise als Strategic Branding & Experience Expert bij Opmerkelijk begeleidt Katlijn samen met haar team groeiende kmo's om hun merkidentiteit, merkverhaal, merkstrategie en merkbeleving sterker te maken én waar te maken in de huidige phygital ondernemerswereld. Ze is een creatieve conceptontwikkelaar die er met haar doordachte aanpak en opmerkelijke concepten voor zorgt dat ondernemers TOPgemerkt worden met hun business. Vooral groeiende ondernemers komen bij Opmerkelijk aankloppen, maar ook starters met een sterk businessidee zijn welkom.

In 2018 verscheen het tweede managementboek van Katlijn bij LannooCampus: VerMERKvuldig!: Je mond-tot-mondreclame vermenigvuldigen in drie stappen (3de druk). In 2021 lanceerde LannooCampus haar derde managementboek: TOPgeMERKt: Een grootse klantbeleving creëren in zeven stappen. Katlijn is een veelgevraagde spreker en trainer voor organisaties, bedrijven en universiteiten. Met haar kennis, enthousiasme en praktijkgerichte aanpak weet ze ondernemers, intrapreneurs en studenten telkens weer te inspireren. Dankzij haar inzichten leerden al duizenden ondernemers in Vlaanderen en Nederland hoe ze zelfs met hun kleine merk een echt TOPmerk kunnen creëren dat het onderscheid maakt, klanten enthousiasmeert en veel mond-tot-mondreclame genereert.

K3 (2)[7173].jpg

Schrijf je NU In voor deze klas.
06/06 -  Fosbury & Sons Antwerpen -
van 12 tot 16 uur 

Prijzen exclusief BTW

Uniek aanbod voor jou:
Per Klas heb jij de kans om in te stappen in een diepgaand Retail traject van maar liefst 4 intensieve sessies over dit thema met de expert. 3 sessie worden online gegeven, 1 sessie is een fysieke bijeenkomst met catering en netwerkmoment. Tijdens deze sessie zoom je helemaal in op dit thema en dit specifiek voor jouw business, product en unieke retailverhaal.

bottom of page